Joulupukki tietää: tontut jo liikkeellä

0

pukki2

pukki heraaJoka lehdessä jouluun saakka Laitilan Sanomissa julkaistaan kuva joulupukista mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Tule mukaan seuraamaan, mihin joulupukin tie on  tällä kertaa kulkenut!

Joko tontut ovat liikkeellä, Joulupukki?
– Kyllä tontut ovat liikkeellä. He kävivät minutkin juuri herättämässä. Ajatelkaa, jouluun on enää 33 yötä!

Mikä on paras keino saada kirje lähetettyä sinulle?
– Minulle voi lähettää kirjeitä monella tavalla. Joka kodissa on vähän eri tavat, minne kirje kannattaa jättää. Tontut huolehtivat ne pikavauhtia pöydälleni. Postitädit ja sedätkin kirjeitä Korvatunturille kuljettavat.

Loukkaannutko, jos kirjeessä on pelkkä toivomuslista lahjoista?
– En loukkaannu. Tonttupajoissa on mukava saada varmistus, että kullekin lapselle ja aikuiselle suunniteltu lahja on toivomuslistalle. Toki mielelläni luen myös muita kuulumisia.

Milloin jouluvalmistelut saa aloittaa?
– Tosiaan liian aikaisin ei valmisteluja kannata aloittaa, jottei odottavan aika käy liian pitkäksi. Tammikuun loppu on ehdoton eturaja jouluvalmistelujen valmistelulle.
–  Minun joulutouhujani voitte seurata Laitilan Sanomien välityksellä. Nykyään on muodikasta ottaa selfie- eli omakuvia. Lähetän niitä toimitukselle, niin Plarin tytöt ja poika voivat välittää kaikille lukijoille.

Mitä vinkkejä antaisit joulustressin hallintaan?
– Taukojumppa touhuamisen välissä on nykyään tonttujen suosiossa. Toinen hyväksi havaitsemani keino on mukavat päiväunet. Jouluun kuuluu touhua ja kiirettäkin, mutta jos jotain jää tekemättä, voi sen sitten tehdä seuraavaksi jouluksi. Joulu on joka vuosi. Jouluun ei saa suhtautua liian vakavasti. Joulu nimittäin tulee joka tapauksessa, vaikkapa ihan ilman mitään valmisteluja.

Miksi toisissa perheissä paketit ilmestyvät kuusen alle tai oven taa, mutta toisiin tuot lahjat ihan itse?
– Kodeissa on tosiaan erilaisia käytäntöjä. Tonttumme tarkkailevat jokaista ihmistä, ja valitsevat juuri heille sopivan toimitustavan. Joka tapauksessa paketit toimitetaan kotiin saakka.

Saako joku lapsista oikeasti lahjaksi risuja?
– Kyllä, jos ei ole ollut kiltti. Näitä tapauksia muistan vain muutaman urani varrelta.