Korihait murskasi Honsu Basketin

0

Uudenkaupungin Korihait kohtasi kotihallissaan Honsu Basketin, joka kolmisen viikkoa sitten piinasi Haiparvea Jyväskylässä viimeiselle minuutille asti. Tällä kertaa ottelusta ei muodostunut jännitysnäytelmää, vaan ottelun voittaja oli selvillä jo hyvissä ajoin. Korihait vei iloisella hyökkäyspelillään ottelun selvästi lukemin 93–68 (54–34).

Korihaiden parhaana pelaaja palkittiin reilun kahdenkymmenen minuutin peliajalla 21 pistettä pussittanut Mikko Jalonen.

– Pelasimme ihan mukavan pelin ja varsinkin puolustus oli tänään mallillaan, kertoi Korihaiden Marcus Van ottelusta.

– Uudessakaupungissa ja Korihaissa on hienoa pelata, kotiyleisö on äänekästä ja kaikki ihmiset ystävällisiä, eikä ulkona tupruttava lumikaan minua haittaa”, vastasi Chicagosta kotoisin oleva ja Islannissa pelannut Van.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja se on tärkeintä. Pelissä oli paljon positiivisia asioita ja varsinkin nuorten pelaajien rohkeus lämmitti mieltä”, kertoili puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

Korihait jatkaa sarjan kärjessä tappiottomana kahdeksan pelin jälkeen. Seuraavana tulevat ykköshaastajat Oulu ja Nokia, joka on pelannut vasta viisi ottelua ja kärsinyt ainoan tappionsa avauskierroksella juuri Korihaille. Korihaiden pelit jatkuvat seuraavan viikon lopulla, jolloin pelataan tuplakierros paikallispelejä, molemmat tosin vieraskentällä. Perjantaina 14.11. Korihait kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella FoKoPon Forssassa ja sunnuntaina on vuorossa matka Nokialle.

Teksti: Ville Vuorinen