Pilkington toimittaa erikoislasirakenteet neljään uuteen risteilyalukseen

0

Laivojen erikoislasituksia toimittava Pilkington Marine ja saksalais-suomalainen telakkayhtiö Meyer Turku Oy ovat solmineet sopimuksen lasirakenteiden toimittamisesta saksalaisen TUI Cruises -varustamon kahteen uuteen luksusluokan risteilyalukseen Mein Schiff 5 ja 6.

Näiden lisäksi optiona ovat kahden muun vastaavan risteilyaluksen lasirakenteiden toimitukset. Alukset rakennetaan Turun telakalla alustavan suunnitelman mukaan vuosina 2015–2019.

– Toimitamme laivojen ulkokansien erikoislasirakenteet suunnittelusta asennukseen avaimet käteen -periaatteella. Tehdyn kaupan ansiosta Pilkington Marinen henkilökunta on täystyöllistetty koko projektin ajan. Tarvitsemme aikaisempaa enemmän myös kotimaisilta toimittajiltamme alihankittua suunnittelua, valmistusta ja asennusta, sanoo Laitilassa  Pilkingtonin Marine-liiketoiminnasta vastaava päällikkö Matti Hopia.

Pilkington on yhteistyössä telakan kanssa suunnitellut varustamon aikaisemmin tilaamiin laivoihin muun muassa polttoainekuluja säästävät, kevyemmät alumiinikarmiset lasiseinäelementit sekä tehokkaita tapoja suurten lasiseinä- ja lasikattomoduulien asennukseen.