Talvisodan jaloista evakkotaipaleelle

0
Pekka Laulajainen lukee mielellään kerran kuukaudessa ilmestyvää Viipurin läänin Pyhäjärven omaa lehteä. Kuva: Ville Juuti
Pekka Laulajainen lukee mielellään kerran kuukaudessa ilmestyvää Viipurin läänin Pyhäjärven omaa lehteä. Kuva: Ville Juuti

Laitilalainen Pekka Laulajainen muistaa hyvin talvisodan syttymisajankohdan. Silloin viiden ja puolen vuoden ikäinen poika oli ihmeissään, kun sotatoimet alkoivat aivan näkö- ja kuuloetäisyydellä omasta kodista.

– Muistan aivan tavallisen marraskuun aamun ja aikuisväki oli ennättänyt laittamaan tulen leivinuuniin. Kun tulin kammarin puolelta, niin etelään päin olevista ikkunoista näkyi tummanpunainen leiskunta ja ihan selvästi kuului kaukainen tykkien jylinä, aivan kuin kysymyksessä olisi ollut kaukainen ukkosen jyrinä, muistelee Laulajainen.

Sunnuntaina Laitilassa vietetään talvisodan syttymisen 75-vuotismuistopäivää.  Kello 10 alkaa jumalanpalvelus ja sen jälkeen seurakuntatalolla pidetään juhla, jonka järjestävät Laitilan seurakunta ja kaupunki.

Lue lisää 25.11.2014 lehdestä