Vihreitä kananmunia

0

Eläimet ovat yllätyksiä täynnä. Kanatkin, omine säännöllisine puuhineen ja kotkotuksineen, järjestävät toisinaan tavallistakin riemastuttavampia hetkiä ihmiselämään. Muutama päivä sitten, illan kanalakierroksella, yhdestä munintapesästä löytyi vihreä muna. Meidän mustankiiltävä Klaara kanamme oli alkanut munia! Hän on sekarotuisen pariskunnan jälkeläinen, eikä minulla ole ollut käsitystä kanan ja kukon rotuperimästä, joten vihreä muna oli aikamoinen yllätys.

Väriä aamiaispöytään!
Väriä aamiaispöytään!

Klaaran äidin munat ovat aina olleet vaalean ruskeita, liekö väri periytynyt kukon puolelta. Jännitin alkuun oliko ensimmäinen muna vain painovirhe(tämä ei ehkä ole mahdollista, jännitin silti), mutta joka päivä hän munii kauniin vihreän munan pesään. Nyt jännityksellä odotan, alkaako Klaaran 4 täyssiskoa aikanaan munia myös vihreitä munia, vai onko hän ainut laatuaan.

 

Klaarassa on ilmeisesti Araucana rotua, joka munii näitä hassun värisiä munia. Maku varmasti on sama kuin tavallisemman värisessä(en ole raaskinut vielä syödä), mutta ihan ovat ilo silmälle. Tuntuu veikeältä olla omavarainen vihreissä munissa -etenkin pääsiäisenä!

 

Nam!

Hilla