Hoitotakuu toteutuu hammashuollossa

0

Laitilan hammashoitola toimii taas lain edellyttämällä tavalla eli hoitoon pääsee hoitotakuun edellyttämässä ajassa. Näin todetaan selvityksessä, jonka sosiaali- ja terveyslautakunta on antanut hoitolan toiminnasta aluehallintovirastolle.
Hoitotakuun toteutumiseksi Laitilan hammashoitolaan perustettiin huhtikuun alusta alkaen viidennen hammaslääkärin virka ja hammashoitajan toimi. Virka saatiin täytettyä keväällä, mutta siihen valittu hoiti sitä vain elokuuhun, jolloin erosi paikkakunnalta pois muuton takia.
Virkaa ei saatu uudelleen täytettyä, joten sitä on hoidettu käyttämällä ostopalvelua syyskuun alusta alkaen. Jonot ovatkin sen jälkeen lyhentyneet ja hammaslääkärille pääsee nyt noin viiden kuukauden odotuksen jälkeen. Hoitotakuun edellyttämä enimmäisaika on kuusi kuukautta.
Ostolääkäreitä hammashoitolassa käytetään tämän vuoden loppuun asti. Tammikuussa auki oleva virka on tarkoitus täyttää orientoituvalla lääkärillä. Silloin kaikki viisi virkaa ovat täynnä.