Kesä, nuoruus ja tunteet liekittävät musiikkinäytelmää

0

musiikki 3Epäaitous ei kannata – siinä sanoma, jonka nuorten musiikkiteatteriprojekti Kesä, joka muutti kaiken haluaa välittää. Mitä tapahtuu, kun kaksi tyttöä kilpailee saman pojan suosiosta ja keinoja ei kaihdeta?
Laitilan lukion ja yläkoulun oppilaista koostunut teatteriryhmä teki itse näytelmän käsikirjoituksen. Henkilöohjauksesta vastaa Tiia Valavuo ja musiikin ohjaus on musiikinopettaja Juha Grönlundin käsialaa. Taustalla on Varsinais-Suomen Kulttuurirahastolta saatu 1500 euron apuraha, jonka edellytyksenä oli, että kyseessä on nuorten oma hanke.
Tarina sijoittuu alkukesään, koulujen loppumiseen. Käsikirjoitus tehtiin ryhmätyönä siten, että jokainen sai heitellä ideoita ja osallistua kirjoittamiseen. Käsikirjoituksen kokosi ja viimeisteli Wilhelmiina Torikka. Harjoitukset aloitettiin elokuussa ja niitä on pidetty noin kerran viikossa.
– Täytyy nostaa hattua nuorille, että he koulutyön ja muiden harrastusten ohessa ovat jaksaneet tehdä paljon töitä myös täällä, Tiia Valavuo sanoo.
Näytelmän rooleissa esiintyvät Eveliina Lainio, Ilona Penttinen, Lauri Toivola, Saku Petain, Henna Rantala, Salli Viljanen, Wilhelmiina Torikka, Janette Raitio, Annu Sulander, Laura Virta ja Emma Ujula. Bändissä soittavat Patrik Tuominen, Vili Mäkinen ja Pinja Renvall, valot ja äänet hoitaa Nicklas Uusitalo.
Musiikkinäytelmä esitetään Opistotalolla 13.12. ja 14.12. Molemmat esitykset alkavat klo 16.00. Näytelmää esitetään myös kouluissa. Näytelmä ei sovi perheen pienimmille.