Operaatio Lumihiutale auttaa

0

Autoliiton Operaatio Lumihiutale turvaa jälleen liikennettä. Liiton sadat vapaaehtoiset sekä yhteistyökumppanit auttavat liikenteessä joulun ja uuden vuoden ajan.

Avunpyyntöjen määrään vaikuttaa olennaisesti keli, mutta aiempien vuosien tapaan vapaaehtoisten odotetaan saavan satoja, jopa tuhansia yhteydenottoja.

Operaatio Lumihiutale on kuulunut Autoliiton vapaaehtoisten tiepalvelumiesten jouluperinteisiin kymmenien vuosien ajan. Joulunajan tehostettu tiepalvelupäivystys tarkoittaa sitä, että kaikki tiepalvelumiehet ovat valmiudessa auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.
– Operaatio Lumihiutale keskittyy loppuvuoteen, jolloin ihmiset matkustavat joulun ja uudenvuoden viettoon. Kun ihmiset liikkuvat paljon, myös apua tarvitaan tavanomaista enemmän, Autoliiton vapaaehtoisesta tiepalvelusta vastaava koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.
Kylmyys ja tavallista pidemmät ajomatkat lisäävät haastetta joululiikenteessä. Matkan katkeamiseen kannattaa valmistautua muun muassa pakkaamalla lämmintä vaatetta ja varoituskolmio käden ulottuville.
Autoliiton kaikille avoin tiepalvelunumero on 0200 8080.

Operaatio Lumihiutale alkoi lauantaina 13. joulukuuta  ja jatkuu aina 4.1.2015 saakka.