Aurinko paistaa, kun haaveilemme ja toisin päin

0
20150112_120100
Päivien parhaita hetkiä ovat olleet auringonpilkahdukset.

Hei kaikille ja hyvää uutta vuotta!

En tehnyt uudenvuodenlupauksia enkä katsonut ilotulitusta. Sen sijaan istuin huoneessani suljetun oven takana hiljaa kuin hiiri ja suunnittelin tulevaisuuttani tietokoneen ääressä. Haaveilu on terveellistä. Minä toivon tulevaisuudeltani ulkomaille matkustamista, perhe-elämää ja kohtaamisia ihmisten kanssa sekä sitä, että oppisin uusia asioita haaveammattiani ajatellen. Kuinka paljon aikuisilla on varaa haaveilla?

En haluaisi voittaa isoa summaa rahaa. Äkkirikastujat alkavat tehdä unelmatyötään tai vetäytyvät työelämästä kokonaan, ja he ostavat talon, koiran ja auton. Viimeiseksi mainittu taisi ennen olla perunamaa. Silti heidän elämänsä ei ole erityisesti parempaa tai huonompaa kuin muiden. Ainoa asia, jota he eivät voi rahalla mielivaltaisesti saada, on itsensä kehittäminen. Haasteita riittää aina.

Voitetaan rahaa. Työnnetään syrjään talo, koira ja auto, ja lähdetään matkalle maailman ympäri. Amerikassa käydään tarkistamassa, ovatko suurkaupungit todella niin valtavia, kuin annetaan olettaa. Villi länsi kiehtoo; sille käsitteelle on pakko hakea varmennusta. Brasiliassa katsotaan jalkapallopeli, josta lennetään suoraan Australiaan sukeltamaan Isolle Valliriutalle. Thaimaassa rentoudutaan rantalomalla, ja Euroopassa ainakin Venetsia, Pariisi ja Alpit on pakko nähdä. Vuoden reissaamisen jälkeen palataan kotiin – on jälleen talo, koira ja auto. Saattaa omistaa sen modernin talon hienoine valoineen, rotukoiran ja pihalla trampoliinin ja kauniin kesäkeittiön.

Seteli on paperi, jolle on määritelty arvo, ja kummallisinta on, että raha voi olla vain lukuja tietokoneen näytöllä. Rahantavoittelu on kuin keräisi hiekkaa. Kyllä sitä tarvitsee, varsinkin unelmien toteuttamiseen, ja käytetäänhän hiekkaa esimerkiksi pihoilla ja rannoilla. Mutta mitä me itse osaamme ja voimme antaa itsestämme? Oman jutun löytävällä on paikka elämässä. Opiskelukin on vain yksi taito muiden joukossa, eikä kaikkiin haaveisiin tarvita huippuhyvää todistusta. On monta tietä, jota kulkea. Riittää, että uskoo itseensä ja saa myös muut ihmiset uskomaan siihen kivaan henkilöön. Se on asennepeliä.

Unelmiaan voi toteuttaa, vaikkei voittaisi tuhansia euroja! Sitä vain tarkoitin. Kaikkea, mitä korviin kantautuu, ei kannata uskoa, mutta unelmiin uskominen sekä toivominen  pitävät hengissä niin kuin aurinko. Nauttikaa valosta, kun se välillä näyttäytyy. Vuodesta 2015 tulee hyvä. Kerron, jos minun unelmani toteutuvat. Niitä on paljon!