Essi Luttinen kisaa euroviisupaikasta

0
Kulttuuri
Essi Luttinen tähtää Euroviisuihin.

Tämän vuoden euroviisuehdokkaat valitaan jälleen Ylen järjestämässä Uuden musiikin kilpailussa. Mukana 18 kilpailijan joukossa on oopperalavoilta paremmin tutuksi tullut mezzosopraano Essi Luttinen,36.

Keskiviikon Helsingin Sanomissa musiikkitoimittaja Mari Koppinen kommentoi Luttisen esitystä yhdeksi villeimmäksi koko kilpailussa. Hänen kappaleessaan on yhdistelty barokkioopperaa ja elektronista tanssimusiikkia. Jutussa Luttista kuvaillaan oopperadiivaksi ja Suomen ykkössopraanoksi.

Laulajalla on vahvat siteen Pyhärantaan vanhempiensa kautta. Hänen kuvataiteilijaisänsä Rauno Luttinen on Pyhärannassa toimivan Hannulan konsertti- ja taideyhdistyksen voimahahmo.

Essi Luttinen on konsertoinut lukuisia kertoja Hantla ry:n kesäkonserteissa ja laajemminkin Vakka-Suomessa, muun muassa viime syksynä Laitilan Yrittäjien 80-vuotisjuhlassa ja äskettäin joulukonsertissa Pyhärannan kirkossa.

Kilpailussa ei tänä vuonna ole mukana tuomareita, jotka ovat ennen arvioineet esityksiä tuoreeltaan tv-ohjelmassa. Suorana lähetettävät karsinnat alkavat 8. helmikuuta. Joka ohjelmasta pääsee jatkoon kolme kilpailijaa. Voittaja selviää finaalissa 28.helmikuuta.

 

Lue lisää 16.1.2015 lehdestä