Kuntoputki on monipuolinen liikuntapaikka

0
Viime viikonloppuna kuntoputkessa järjestettiin pyöräilytapahtuma.
Viime viikonloppuna kuntoputkessa järjestettiin pyöräilytapahtuma.
Uudenkaupungin kuntoputken ladulla riitti viikonloppuna eri-ikäisiä hiihtäjiä.
Uudenkaupungin kuntoputken ladulla riitti viikonloppuna eri-ikäisiä hiihtäjiä.

Vahterusringin kuntoputkessa Uudessakaupungissa riittää tilaa monenlaisille harrastajille. Viime viikonloppuna putkessa päästelivät menemään niin pyöräilijät kuin hiihtäjätkin. Lajin lisäksi erona oli lämpötila: pyöräilijöillä oli lämimämpää ja lumetonta, suksilla taas sivakoitiin viileämmässä kelissä ja luonnollisesti ladulla.

– Tämä on Suomen paras sisäpyöräilypaikka talvella, toteaa kuudetta kertaa Vahterusringin kuntoputkessa järjestetyn Röret Runt -pyöräilytapahtuman organisaattori Matti Kiijärvi Turun Urheiluliiton harrastepyöräilijöistä.
Kiijärven mukaan tapahtuma on järjestetty kevyellä huumorimielellä. Mukana on kuntoilijoita ja kilpapyöräilijöitä.
Asfalttipintaiseen kilometrin lenkkiin sisältyy paljon mäkiä ja kiihdytyksiä. Parhaille pyöräilijöille keskinopeus nousee reippaasti yli 30 kilometriin tunnissa.

Putki takaa ladulle pääsyn

Vahterusringin ladut ovat tulleet tutuiksi laitilalaiselle Hanna Vuolalle. Hiihtokilometrejä hänelle kertyy talven mittaan vaihteleva määrä, mutta joka talvi hän viihtyy suksilla niin kotimaisemissa Laitilan ja Kalannin laduilla, Vahterusringin hiihtoputkessa Uudessakaupungissa kuin Lapin lumillakin.

– Parhaimpina talvina hiihtokilometrejä kertyy toista tuhatta. Omasta kilpaurastakin on jo aikaa, joten hiihto on enemmän sunnuntaihiihtelyä, toteaa Keskustan Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtajana työskentelevä Vuola.

Hiihtoa Hanna Vuola harrastaa elämäntilanteen mukaan.

– Nyt, kun käytössä on ollut hiihtoputki Uudessakaupungissa, niin hiihtokilometrit ovat olleet varmempia, hän kertoo.

 

Lue lisää 6.1.2015 lehdestä