Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko avattiin

0
kultviikkoavajaiset4
Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto keskusteli parhaillaan äityslomalla olevan Laitilan Sanomien toimittajan Iida Kaupin kanssa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon avajaisissa.

– On ehdottoman tärkeää, että vapaa lehdistö seuraa oman alueensa asioita. Oman alueen puolia pidetään myös silloin, kun jutut ovat kriittisiä ja päättäjiltä vaaditaan ratkaisuja ja perusteluja päätöksille, sanoi Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto sunnuntaina Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon avajaisissa Laitilassa.

Monet varsinaissuomalaiset sanomalehdet juhlivat tänä vuonna tasavuosia. Laitilan Sanomat täyttää tämän kuun lopussa 90 vuotta, Turun Sanomat täytti vuoden alussa 110 vuotta ja Uudenkaupungin Sanomilla on 125-vuotisjuhlavuosi.

– Avoimuuden vaatimus, jonka tiedotusvälineet kohdistavat muihin, koskee myös mediaa itseään, mikä on erittäin hyvä.

Ihmisläheinen journalismi merkitsee Monton mukaan osallistumista paikallisiin tapahtumiin, mutta myös ihmisten arkeen vaikuttavien epäkohtien esille tuomista.

Laitilan Sanomien kuvista koottu näyttely on Monton mukaan konkreettinen osoitus paikallisjournalismin merkityksestä.

– Kuvat ovat elävää ajankuvaa ja tärkeä paikallinen dokumentti. Näyttely on osoitus sanomalehden ja kuvajournalismin kehityksestä ja muutoksesta. Havaitsemme muutokset, mutta huomaamme samalla läheisten asioiden tärkeyden.

Päätoimittaja kehui Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon monipuolista ohjelmaa, jossa erityisesti paikallinen kulttuuri on arvossaan.

Lue lisää tiistain 20.1. lehde lehdestä