Laitilassa keskustalla vahva värisuora

0

 

Pekka Kuusisto
Keskustan Pekka Kuusisto nimitettiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Laitilan paikallispolitiikkaa hallitsee selvä väri: vihreä. Keskustapuolueen edustaja nimittäin istuu sekä hallituksen että valtuuston puheenjohtajan paikalla.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajana vaalikauden alusta saakka toiminut Tanja Raisto-Elo jatkaa puheenjohtajana vaalikauden loppuun. Valtuusto sen sijaan sai vaalikauden jälkimmäiselle kaksivuotiskaudelle uuden puheenjohtajan, kun kokoomuksen Jussi Perkkolan nuijan peri ennalta sovitusti keskusta. Puheenjohtajaksi keskusta nosti valtuutettu Pekka Kuusiston.
Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin demareiden Kari Laine ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Jussi Perkkola.
Keskustapuolueen näkyvä asema juontaa juurensa viime kunnallisvaaleihin, jotka nostivat keskustan Laitilan suurimmaksi puolueeksi. Sillä on valtuustossa edustajia lähes yhtä paljon kuin muilla ryhmillä yhteensä.
Keskustapuolue onnistui kasvattamaan viime vaaleissa valtuustopaikkojensa määrää kahdella eli 16 valtuutettuun. Laitilan valtuusto on 35-jäseninen.
Hallituksen kokoonpano
Nyt vaalikauden puolivälissä yhdeksänjäsenisen kaupunginhallituksen kokoonpanoa vaihdettiin vuosiksi 2015–2016 neljällä jäsenellä. Puheenjohtajisto tosin pysyi samana, sillä Raisto-Elon tavoin myös varapuheenjohtaja Seppo Lehtola (sd) sai jatkopestin.
Hallitukseen kuuluvat 2015–2016 keskustan Jarmo Mäki-Arvela, Tanja Raisto-Elo, Susanna Saari ja Tommi Vippola, kokoomuksen Jarkko Männistö sekä Soile Mäkelä, demareiden Seppo Lehtola ja Hanna Lahtola, perussuomalaisten Lea Vainiotalo. 

Lue lisää 27.1.2015 lehdestä