Pyhäranta ottamassa palvelusetelin käyttöön

0

Pyhärannan kunnanhallitus esittää, että kunnassa otetaan käyttöön palveluseteli, jolla voi maksaa yksityisen palveluntuottajan tuottamia vanhusten tehostetun palveluasumisen palveluita. Tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan   ympärivuorokautista vaativaa hoivaa, jota tarvitsevat vanhukset eivät syystä tai toisesta pärjää kotioloissa.

Palvelusetelin käyttöönotto ei juurikaan muuta tilannetta Pyhärannassa, sillä se ei itse tuota lainkaan tehostetun asumisen palveluita vanhuksille. Suurin osa tehostetun palveluasumisen piirissä olevista pyhärantalaisvanhuksista on Laitilan Kaukolankodissa, jossa Pyhärannalla on 11 paikkaa.

– Palveluseteli ei koske Kaukolankotia, koska siellä tarjotaan kunnan järjestämää palvelua, huomauttaa Pyhärannan sosiaalijohtaja Maarit Ketola.

Lue lisää 23.1. lehdestä