Sahan kyllästämön ympäristölupaa tarkastetaan

0

Veljet Kuusiston sahan kyllästämön ympäristölupaa ollaan parhaillaan päivittämässä. Laitilan rakennus- ja ympäristölautakunnalla ei ole lupamääräyksiin huomauttamista, eikä sen tietoon ole tullut häiriöitä laitoksen toiminnassa.
Ympäristölupa kyllästämölle on myönnetty vuonna 2005. Sen perusteella laitoksella on mahdollista kyllästää vuodessa 50 000 kuutiota puutavaraa sisätiloissa suoja-altaan päällä. Suoja-altaan tilavuus on 1,3-kertainen prosessissa käytettävien kemikaalien säiliöiden yhteenlasketusta tilavuudesta.
– Parhaillaan valmistelussa on kuitenkin lainmuutos, jolla ympäristölupien tarkastukset on tarkoitus korvata 3–5 vuoden välein toistuvilla valvontakäynneillä. Ne tekisi kunnallinen ympäristöviranomainen, Laitilan ympäristösihteeri Pekka Simula kertoo. Lainmuutoksen on määrä astua voimaan vuonna 2016.