Viime vuonna yli 80 erosi Laitilan seurakunnasta

0
Mauri Markkanen kiittelee kirkon tekevän hyvää sekä yksilölle että yhteisölle.
Mauri Markkanen kiittelee kirkon tekevän hyvää sekä yksilölle että yhteisölle.

Laitilan seurakunnan jäsenistä 82 erosi viime vuonna kirkosta. Sitä edellisenä vuonna eronneita oli hieman vähemmän, 53. Seurakuntaan on liittynyt kahtena edellisenä vuonna yhteensä 23 ihmistä.
Laitilassa syntyy satakunta lasta vuodessa ja heistä kristillisen kasteen sai viime vuonna 80. Vielä vuotta aiemmin kastettuja oli vielä selvästi enemmän, 95. Myös avioliittoon kirkollisesti vihittyjen määrässä on selvä notkahdus ja siviilivihkimisten määrä kasvoi.
Aika näyttää, onko kyse vain tilastoissa silloin tällöin nähtävästä notkahduksesta vai kertooko tilasto siitä, että ihmisten suhde seurakuntaan löystyy: avioliitoista yhä suurempi osa solmitaan siviilivihkimisinä ja yhä useampi lapsi saa ristiäisten sijaan nimiäiset.
”Kirkko tekee hyvää”
Laitilan Sanomien maanantaina tekemä gallup-haastattelu kertoo, että paikallisen seurakunnan toiminta on tuttua eri-ikäisille laitilalaisille.
– Osallistun seurakunnan toimintaan säännöllisesti kirkossa käymällä. Osallistun myös erilasiin tilaisuuksiin. Enemmänkin kirkossa voisi kyllä käydä, laitilalainen Mauri Markkanen pohdiskelee.
Hän sanoo arvostavansa seurakunnan tekemää työtä ja tapaa elää mukana eri-ikäisten ihmisten elämävaiheissa.
– Tärkeää on lasten kristillinen kasvatus, rippikoulutyö sekä erilaiset lapsille tarkoitetut seurakuntakerhot, hän sanoo.
– Ja onhan se viimeinenkin työ, hautaan siunaaminen, todella iso asia myös.
Markkanen kuuluu kirkkoon, eikä ole koskaan eroa kirkosta edes miettinyt.
– Kirkkoon kuulumiseen minulla ei ole yhtä syytä, vaan se on sellainen kokonaiskäsitys ja ajatus kaikesta. Kirkko tekee hyvää, Mauri Markkanen kuvailee.

 

Lue tiistain 27.1. lehdestä, mitä muut haastatellut kertoivat suhteestaan seurakuntaan ja kirkkoon