Voimakkaita myrskypuuskia tiedossa viikonlopuksi

0

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomeen saapuva matalapaine tuo mukanaan myrskypuuskia, kertoo Ilmatieteen laitos.

Myrsky tulee todennäköisesti aiheuttamaan tuulivahinkoja ja sähkökatkoksia etenkin Pohjanlahden rannikkoseudulla. Sademäärän ennustetaan yleisesti ottaen olevan melko vähäinen, Pohjanlahden rannikolla ja Pohjois-Lapissa lumisade on kuitenkin ajoittain sakeaa ja kova tuuli tuo lunta teille.

Merialuilla myrsky on todennäköisesti voimakkainta (keskituuli noin 25 metriä sekunnissa) Selkämerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjois-Itämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus nousee näillä alueilla paikoin yli kuuteen metriin.

– Tilanteeseen liittyy vielä epävarmuutta, mutta säätilanne suosii voimakkaiden puuskien esiintymistä. Tykkytilanne kasvattaa paikoin tuulivahinkojen todennäköisyyttä, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.