Espanjalaisnuoret tutustuvat ystävyyskouluun Laitilassa

0
Opettaja Emilia Aguado oppilaineen viihtyi suomalaisessa luonnossa. Kuva: Ville Juuti
Opettaja Emilia Aguado oppilaineen viihtyi suomalaisessa luonnossa. Kuva: Ville Juuti

Laitilan Varppeen koulussa on aloitettu uudelleen noin kymmenen vuoden tauon jälkeen valinnaisaineena kansainvälisyyskurssi. Ideana on tutustua vieraisiin kulttuureihin ja päästä käyttämään vierasta kieltä.
Kurssi on kaksivuotinen ja tarkoitettu kahdeksansien ja yhdeksänsien luokkien oppilaille. Parhaillaan Varppeen koulun kansainvälisyyskurssille osallistuu yksitoista kahdeksansien luokkien oppilasta.

Kansainvälisyys on tullut erityisen näkyvästi esille kuluneen viikon aikana, kun espanjalaisen ystävyyskoulun oppilaat ovat vierailleet Laitilassa. Kansainvälisyyskurssilla mukana olevat laitilalaisoppilaat matkustavat myöhemmin vastavuoroiselle vierailulle espanjalaiseen ystävyyskouluun.

Suomalaiset ja espanjalaiset viettivät tiistaina poikkeuksellisen koulupäivän. Päiväksi oli järjestetty erilaista ohjelmaa Laitilan Lehtoniemessä sijaitsevassa seurakunnan leirikeskuksessa.

– Vierailun aikana espanjalaiset oppilaat ovat majoittuneet suomalaisten oppilasystäviensä perheisiin. Opettaja asuu Turussa, mutta on joka päivä Laitilassa koulussa yhdessä oppilaiden kanssa, kertoi opettaja Tiina Roine.
Palenciassa asuva espanjalainen opettaja Emilia Aguado totesi, hän on itsekin ensimmäistä kertaa vierailulla Suomessa.

–  Espanjasta mukana on yksitoista oppilasta Colegio Marista Castillasta. Vierailemme Suomessa yhden viikon ajan ja tutustumme maahan sekä tietysti Laitilaan, selvitti opettaja Emilia Aguado.

 

Lue lisää 27.3.2014 lehdestä