Laitilan kireille vuokra-asuntomarkkinoille joustoa

0
Laitilan Hartikkalaan saneerataan huoneistohotelli, jossa on tilaa kaikkiaan jopa 2 000 neliötä. Rami Kurki ja Tatu Mickelsson selailevat piirustuksia.
Laitilan Hartikkalaan saneerataan huoneistohotelli, jossa on tilaa kaikkiaan jopa 2 000 neliötä. Rami Kurki ja Tatu Mickelsson selailevat piirustuksia.

Laitilaan on Hartikkalan alueelle saneerattu kausityöntekijöiden ja muiden tilapäistä majoitusta tarvitsevien käyttöön vuokra-asuntoja. Entisen niin sanotun Hartikkalan kartanon kiinteistöissä on käynyt iso myllerrys, sillä kaikki pinnat on remontissa uusittu.
Huoneistohotelliin Garpintielle on ensiksi valmistunut 14 kahden huoneen ja keittokomeron asuntoa. Kussakin asunnossa on makuutilat 2–4 henkilölle.
– Huoneet on kalustettuja ja jokaisesta huoneesta löytyy lisäksi muun muassa jääkaappi, kahvinkeitin sekä mikroaaltouuni. Asuminen onnistuu siis hyvin ilman mitään omia hankintojakin, kertoo toiminnanjohtaja Tatu Mickelson.
– Ja tokihan huoneistohotellistamme löytyy tiloja myös niille, jotka tarvitsevat pidempiaikaisempaa vuokra-asuntoa, huomauttaa markkinoinnista vastaava Rami Kurki.
Vuokra-asuntoja remontoidaan neljän kiinteistön kokonaisuuteen, jonka keskelle jää suojaisa ja reilun kokoinen sisäpiha. Plussaa on myös sijainti: lähellä sijaitsee Laitilan keskusta ja vieressä mutkittelevat Kasitie ja Eurantie.
Hartikkalassa on nyt valmiina viitisentoista asuntoa, loput valmistuvat kesäksi.
Moni muuttaa
työn perässä
Tatu Mickelsson ja Rami Kurki ovat panneet merkille, että sekä Laitilassa että Uudessakaupungissa on kysyntää vuokra-asunnoista.
– Huoneistohotelli tarjoaa hyvän vaihtoehdon seudulle muuttaville. Tässä asuessa voi sitten alkaa etsiä vakituisempaa asuntoa, Mickelsson selittää.
Hartikkalan kartanon osti vuoden alussa joukko sijoittajia. Hankkeen kimpussa hääräävät Kurki ja Mickelsson puolestaan ovat palkattuja työntekijöitä, joilla on majoitustoiminnasta kokemusta sekä Raumalta että Eurajoelta.
– Nykyään ihmiset liikkuvat työn perässä, koska työtä ei välttämättä enää ole kodin lähellä. Muuttoa hankaloittaa se, etteivät kunnat kykene kovin nopeasti reagoimaan vuokra-asuntopulaan, Rami Kurki sanoo.

Lue lisää 13.3.2015 lehdestä