Laitilan on saatava ylilääkäri omille palkkalistoilleen

0

Extra

Laitila on rikkonut lakia, kun sen ylilääkärinä on toiminut yksityisen palveluntuottajan työntekijä.
– Ongelma on siinä, että ylilääkäri käyttää virkavastuuta. Silloin hänen tulee olla kunnan palkkalistoilla, ei yksityisen palveluntuottajan työntekijä, selvittää Laitilan sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Polso.
Laitilan ylilääkäri on ollut Attendo MedOne Oy:n palkkalistoilla. Nyt Laitilan tulee purkaa voimassa oleva sopimus Attendo MedOnen kanssa niiltä osin kuin se koskee ylilääkärin tehtävän hoitoa.
– Käytännössä siis koko sopimusta Attendon kanssa muutetaan niin, että ostamme jatkossa yhden lääkärin palvelut vähemmän ja kaupunki palkkaa yhden lääkärin, eli ylilääkärin.
Sama käytäntö
tuttu muuallakin
Laitilassa on monen muun kunnan tavoin ollut jo vuosia käytäntö, että muiden lääkäreiden tavoin myös ylilääkärinä toiminut työntekijä on niin sanottu ostolääkäri.
– Valvova viranomainen ei ole tällaiseen käytäntöön ennen puuttunut. Nyt siitä kuitenkin on tullut Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta selkeä ohjeistus ja asiasta on myös korkeimman hallinto-oikeuden päätös. Käytäntöä on siis muutettava, sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Polso korostaa.

Muutos tulee voimaan 1.4. lähtien.