Laitilassa pohdittiin seurakuntien uutta rakennemallia

0
Liittymisestä seurakuntayhtymiin vaihdettiin mielipiteitä Laitilassa.
Liittymisestä seurakuntayhtymiin
vaihdettiin mielipiteitä Laitilassa.

Kirkolliskokous ottaa toukokuussa kantaa ehdotukseen, jossa seurakunnat velvoitettaisiin kuulumaan seurakuntayhtymiin. Yhtymä huolehtisi alueellaan hallinnosta ja olisi myös työntekijöiden työnantaja. Yksittäiset seurakunnat jatkaisivat toiminnan pyörittäjinä.

Sitä, hyväksyykö kirkolliskokous ehdotuksen, edes piispa Kaarlo Kalliala ei pysty ennakoimaan. Yhtä epätietoiseksi tunnustautuu lääninrovasti, Laitilan kirkkoherra Kari Aalto, joka on vetänyt rakennemuutoskeskusteluja Vehmaan rovastikunnassa.

Seurakuntien uutta rakennemallia pohdittiin Laitilassa järjestetyssä seminaarissa.

Lue lisää 20.3.2015 lehdestä