Luonto herää, tiput ja tomaatit kasvavat

0

Puissa on jo keväisiä nykeröitä, mutta koivun silmuja yhä odottelen avautuvaksi. Niistä saa vitamiinipitoista lisää ruokiin ja käyvät naposteltavaksi sellaisenaankin. Myrsky kiskaisi tavaroita kumoon pihassa, muuten plusasteet ovat hellineet. Eväsretket metsässä antaa paljon voimia; on oikein hyvä istahtaa auringonpaisteiseen paikkaan ottamaan säteitä vastaan, ja kosketella erillaisia heräävän luonnon pintoja. Poni ja aasi nauttivat isommassa kesätarhassa jaloittelusta. Kohta pääsee vielä aitauksen laajennuspuuhiin.

Pääsiäistipuja tuli yhteensä viisi. Täydellisiä pieniä piipittäjiä. Minun kanojeni itse hautomista tipuista ei ole yksikään koskaan menehtynyt, kunhan ovat vaan kuoresta ulos päässeet, ja nytkin kaikki viisi ovat olleet oikein terveitä ja elinvoimaisia. Edelliset kukkotiput laitettiin teuraaksi ja pakkaseen. Nämä kukot olivat isänsä tapaan sen verran kiukkuisia, ettei yhtään tullut ikävä!
Pääsiäisenä syötiin lammasta muutamana päivänä. Marinaadi tehtiin öljystä, valkosipulista, mintusta, hunajasta ja rosmariinista. Valkosipuli, rosmariini ja minttu oli lampaan lisäksi omasta pihasta. Hunajakin onneksi paikallista, samoin perunat ja porkkanat joita syötiin lisukkeena.

Tomaatintaimet ovat kasvaneet paksuvartisiksi ja tuuheiksi, vaikka korkeutta ei paljoa olekkaan. Kymmenenkin jos saisi kasvihuoneeseen asti ja tuottamaan hedelmää, niin saisi säilöttävää ja syötävää omiksi tarpeiksi. Vielä ehtii mennä vaikka miten paljon asioita pieleen, mutta toivon että lopputulos olisi kymmenen hedelmää tuottavaa kasvia.

Pääsin osallistumaan Kaarinan riistatalolla luento/keskustelutilaisuuteen, jossa puhuttiin pienpetopyynnistä. Jäniksenpyynnin lisäksi pienpetopyynti on kiinnostanut minua aina kaikkein eniten, lähinnä luonnonsuojelunäkökulmaa ajatellen. Paljon oli puhetta vieraslajeista; minkistä ja supista. Oli mielenkiintoista kuulla kanu-loukulla pyytämisestä, itselleni on ainoastaan supiloukun käyttö tuttua. Toivottavasti joskus saan olla mukana erityisesti vieraslajien pyynnissä, se on tärkeää työtä.

Hilla