Peiteharsot kiinnitettävä huolellisesti

0
Kylvöjen päälle laitettavat peiteharsot kannattaa kiinnittää huolellisesti, jotta ne eivät lentäisi sähkölinjoihin ja aiheuttaisi vaaratilanteita ja jakelukeskeytyksiä.
Kylvöjen päälle laitettavat peiteharsot kannattaa kiinnittää huolellisesti, jotta ne eivät lentäisi sähkölinjoihin ja aiheuttaisi vaaratilanteita ja jakelukeskeytyksiä. Kuva: Tarja Aikola

Kylvöjen päälle laitettavat peiteharsot kannattaa kiinnittää huolellisesti, jotta ne eivät lentäisi sähkölinjoihin ja aiheuttaisi vaaratilanteita ja jakelukeskeytyksiä, toivotaan Vakka-Suomen Voimasta.
Jos harso on kuitenkin päässyt lentämään sähkölinjaan, ei sitä saa irrottaa itse. Harsot voivat johtaa sähköä ja aiheuttaa sähköiskun.
Mikäli ohikulkija havaitsee irtonaisen harson sähköjohdon lähettyvillä, pyydämme ottamaan yhteyttä Vakka-Suomen Voiman päivystykseen numeroon 020 6066 133. Myös maanomistajaa kannattaa tiedottaa asiasta mahdollisuuksien mukaan.
Mikäli istutuksia peitetään harsoilla, tulee niiden kiinnittäminen varmistaa huolella. Tuulenpuuskat saattavat lennättää liian kevyet painot pois, jolloin vaarana on harson karkaaminen.
Painona voi käyttää esimerkiksi mullalla täytettyjä muovisäkkejä. Harsot on kiinnitettävä sekä kulmista että keskeltä.