Poliisi: Ainoastaan luudilla lentävillä lupa hurjastella

0
Kuva: Timo Jerkku
Kuva: Timo Jerkku

Poliisin valtakunnallinen liikenneturvallisuuskeskus muistuttaa pääsiäisreissulle lähteviä kuljettajia turvallisista ajonopeuksista julkaisemalla aktivoidut automaattivalvontatolpat ja niiden sijainnit ennakkoon.

Helsingin poliisilaitoksen Facebook-tilillä on tänään julkaistu lista aktivoiduista automaattivalvontatolpista, joissa kamera välähtää nopeusrajoituksen ylittäville ajoneuvoille.

– Haluamme muistuttaa kuljettajia turvallisista ajonopeuksista näin kesäliikennekauden kynnyksellä, komisario Dennis Pasterstein kertoo.

Pääsiäispyhiksi on aktivoitu yhteensä 33 kameratolppaa eri puolilla Suomea. Valvontakohteiksi on valittu luonnollisesti kaikkein vilkkaimmin liikennöidyt tieosuudet.

– Valvontakameroita ei ole asennettu keräämään sakkoja, vaan parantamaan liikenneturvallisuutta ja vähentämään onnettomuuksia. Jos tavoitteenamme olisi vain sakkojen määrääminen, emme julkaisisi tällaisia listoja ennakkoon, Pasterstein muistuttaa.

Tolppalista ei tarkoita kuitenkaan tarkoita sitä, että muilla tieosuuksilla voisi hurjastella. Poliisi muistuttaa, että ainoastaan luudalla voi lennellä pääsiäisenä vapaasti, kaikkien moottoriajoneuvoilla ajavien tulee noudattaa nopeusrajoituksia.