Villiruuan satokausi on vihdoin kunnolla alkanut!

0

Munakas on saanut hienoa lisämakua nokkosen lisäksi pienistä horsmista, niitä riittää jo syötäväksi asti. Samoin voikukan lehtiä alkaa olla jo hyvin. Syötäväksi kannattaa kerätä pieniä hieman varjossa kasvaneita voikukan lehtiä, joissa on sileät reunat. Näin maku ei ole karvas.

Horsma ja nokkonen ovat hyvä makupari
Horsma ja nokkonen ovat hyvä makupari

Koivun silmuja en ole vielä nähnyt, mutta kasvimaasta puskee jo komeasti sekä lehtipersilja, että kissanminttua. Kohta jo kerättäväksi asti! Mietin mahtaisiko kissanminttu sopia lampaanlihan seuraksi.. teetä siitä ainakin saa kuivattua.

Tämä innokas kasvi on lehtipersilja, se kasvaa kaksivuotisena kasvimaassa
Tämä innokas kasvi on lehtipersilja, se kasvaa kaksivuotisena kasvimaassa

Marjapuskiin näyttää tulevan paljon lehtiä. Tee-aineksia niistäkin saa kerättyä ennen kukintaa. Mietin myös viinin valmistusta, pitäisikö kokeilla. Mustaviinimarjan lehdistä tulisi hyvä mieto maku.
Ihana kun satokausi villiruuan osalta alkaa näin ajoissa. Pystyy keskittymään keruuseen kunnolla, kun ei samaan aikaan ole omenasato ja marjasato odottamassa poimintaa, eikä perunoita tarvitse kuokkia. Kasvikuivuri on aika ottaa pois varastosta ja laittaa hurisemaan. Purkkeja ja purnukoita saa rueta taas täyttämään.
Kasvihuone on melko villiintynyt, sinne en ole laittanut vielä mitään. Maa täytyy muokata ja kunnostaa, alkaa olla sen aika. Tomaatintaimet ovat yhä komeita ja vahvoja.

Kanat munivat ahkerasti, ja keltuaiset ovat muuttuneet syvän keltaisiksi ruohosta, jota olen heille pihasta kantanut. Kanat rakastavat ruohon napsintaa, ja saavat luonnon vitamiineja ihmisten tapaan vihreästä.

Pihassa riittää nyt puuhailtavaa! Rikkaruohojen kitkeminen on alkanut, kasvavien kukkien värejä voi vain ihastella. Parannuksia ja uudistamista on mielessä, miten ruokaa saisi kasvamaan lisää, miten pitäisin kaikki helppona ja mahdollisimman hyödyllisenä.
Ilon säteitä kaikille viherpeukaloille! Odotettu aika on täällä!
Hilla