Munamarkkinoiden uutuutena käsityökuja

0

Viikkoa ennen juhannusta, 13. ja 14. kesäkuuta, Laitilan keskusta täyttyy markkinakansasta: Laitilan Munamarkkinat on kaksipäiväinen vakkasuomalainen suurtapahtuma. Ydinkeskustassa on kolmisensataa myyjää ja torin esiintymislavalla tasokasta maksutonta ohjelmaa. Uutena on käsityöläiskuja käsityökeskuksen vieressä.
Markkinatapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972.
Munamarkkinat avaa lauantaina kello 13 imitaattori Janne Porkka. Illansuussa kansaa viihdyttää legendaarinen laulajakaksikko Matti ja Teppo. Toritansseja tahdittaa Pasi Venho Karuselli-yhtyeineen. Illan päätteeksi paljastetaan, kenet yleisö on äänestänyt Vuoden Kukoksi.
Sunnuntain ohjelman aloittaa Tea Hiilloste Mehudiskoineen. Trubaduuri Mikko Alatalon johdolla lauletaan yhteislauluja. Turkulainen Aninkaisten sävel –rytmiorkesteri loihtii ilmoille 20- ja 30-luvun mannermaisia iskusäveliä.
Radio Kieku lähettää torilta vauhdikasta ohjelmaa koko tapahtuman ajan.
Munamarkkinoilla on paljon oheisohjelmaa. Karjuteltan huippuartistit aloittavat jo perjantai-iltana ja meno jatkuu lauantaina yömyöhään. Perjantai-iltana teltassa nähdään muun muassa Jukka Poika ja Jean S, lauantaina Jonne Aaron ja E-rotic.
Romutori Tuunan pallokentällä houkuttelee kävijöitä perjantaista sunnuntaihin. Kustaa Hiekan lukutuvassa on taidenäyttely.