Kokemuksia REKO -lähiruokaringistä

0

Reko-ruokapiiri kuullosti tällaisen lähiruokafanin korviin huippumahdollisuudelta heti, kun mallista kuulin ensi kertaa. Ettäkö voisi kasvotusten tuottajan kanssa tavata, ja ostaa haluamansa tuotteet suoraan häneltä? Eikä tarvitsisi ajella moniin osoitteihin, vaan tuottajat olisivat samassa paikassa. Ikään kuin tori, jonka myyjät tietää etukäteen, niiden toimintaan on voinut tutustua, ja omat ostokset on etukäteen varannut.

Reko -lähiruokapiiri on aloittelemassa toimintaansa myös Laitilassa, ja toivon sille suurta menestystä ja monipuolisesti tuottajien mielenkiintoa asiaa kohtaan. Odotellessani paikallista ostelumahdollisuutta kävin Raumalla samanlaiseen toimintaan tutustumassa. Facebook ryhmän kautta tutustuin tuottajiin, sain kysellä mieltä askarruttavia asioita tuotteista, varasin omat ostokset ja ajelin lasten kanssa sovittuna ajankohtana paikalle. Tunnelma oli hymyilevä, torimainen ja keskusteleva. Ihmisiäkin oli paikalla yllättävän paljon. Olin iloinen mahdollisuudesta tämäntyyppiseen kohtaamiseen, sen lisäksi tilanne itsessään oli hieno ja yksinkertainen. Näinkin se voi toimia, ihan mieletöntä. Ajatella jos joskus ei tarvitsisi käydä kaupassa kuin vaikka kerran kuussa, muuten ostaisi kaiken ilman välikäsiä. Ehdottomasti hienoin mahdollisuus ja toimintamalli mihin olen törmännyt, lähes rakastuin.

Hilla