Homeongelmat sulkivat Winnovan Kannuksen

0

Ammattioppilaitos Winnovan Kannus-rakennus Laitilassa on asetettu käyttökieltoon sisäilmaongelmien takia. Rakennuksesta tehdyn kuntotutkimuksen tulokset ovat tylyt: se on joko remontoitava perusteellisesti tai purettava ja rakennettava kokonaan uudelleen.
– Rakennuksen katossa on kosteutta, vaikka se on korjattu. Rakennus on myös painunut sen verran, että salaojat eivät toimi kunnolla, joten vettä vuotaa myös alakautta taloon, kertoo Laitilan tekninen johtaja Tapani Kokemäki.
Kokemäki sanoo, että vuonna 1970 rakennettu Kannus on siinä iässä, että se olisi joka tapauksessa peruskorjattu lähivuosina.
Rakennuksen omistaa Laitilan kaupunki, joka on vuokrannut sen Länsirannikon koulutus Oy:lle. Maanantaina koolla ollut kaupunginhallitus päätti, että tilojen vuokran periminen keskeytetään kesäkuun alusta alkaen siihen asti kunnes tilat on korjattu asianmukaiseen kuntoon.
Winnovan toimitusjohtaja Lasse Schultzin mukaan Kannus-rakennuksen sulkeminen ei toistaiseksi ole millään tavalla vaikuttanut oppilaitoksen toimintaan. Opiskelijat ja opettajat on siirretty rakennuksen runsaan 1 200 neliön tiloista muihin tiloihin.