Heinän korjuu ja kuivurin hurinaa

0
Lämpimät päivät tulivat vihdoin! Sateen jälkeen kasvit ovat olleet reippaita kasvamaan aurinkokylvyssä. Traktorit kulkevat teillä ahkeraan ja tuotantoeläinten omistajilla on ollut rauhallinen mieli; heinät on saatu niitettyä, pöyhittyä ja laitettua paketteihin.

Minun peltoni heinät onneksi tulivat käyttöön nyt myös. Olin huolissani aiemmin siitä, että heinä jää peltoon makaamaan, kun minulla ei ole sille käyttöä eikä korjaajaa. Naapureista löytyi heinäntarvetta ja he saivat huhkittua sen apuvoimia paaleiksi. On siinä kova homma, jo kolmessakin pellossa. Mutta nyt heidän ulkorakennukset notkuvat paaleja, ja minulla on hyvä mieli siitä, että heinä tulee käyttöön. Itsekin otin kuormasta jonkinverran paaleja omiin tarpeisiin, mutta nyt kun ei lampaille tarvita heinää enää, niin en paljoa.
Kuivurissa on hurissut taas pitkästä aikaa. Ratamo, tilli, minttua muutamia lajeja, nokkonen, siankärsämö.. Minttua ja siankärsämöä kuivatan tillin tapaan ruuan mausteeksi. Ja teeksi tietysti. Lammasta on pakkasessa sen verran, että minttua yhä tarvitaan, siankärsämön lehdille toivon saavani ostaa riistaa kaveriksi jossain vaiheessa talvella.
Marjasadosta povaavat runsasta. Toivon että näin on. Mansikan kukkia on kyllä runsaasti, toivottavasti saa niitä pakkaseen asti -vaikka ovat niin lasten herkkua, että jo he käyvt katsomassa ihmeissään koska niitä marjoja oikein tulisi! Voivat mennä suoraan suuhunkin, ei haittaa!
Puoli vuotta on jo reilusti tullut täyteen siitä kun aloin pestä hiuksia kanamunalla. Kokeilu on pitänyt, enkä aio vaihtaa takaisin shampooseen! Hiukset olen värjännyt tänä aikana kolmasti, eli noin 2kk välein. Siitä on vaikea irroittautua. Tärkeä itselleni ollut kuitenkin tämä puolen vuoden merkkipaalu. Olin melko kriittinen sen suhteen, miten hiusten rasvoittumien tasoittuu, ja onko minulla kärsivällisyyttä odottaa jos siihen menee aikaa. Hieno kokemus kaikenkaikkiaan!
Hyvää lämmintä kesäviikkoa kaikille!
Hilla