Jätevesiasetuksen voimaantuloa lykättiin kahdella vuodella

0

– Meille lykkäyksellä oli iso merkitys, sanoo Laitilan Pohjoiskulman vesiosuuskunnan varapuheenjohtaja Jouko Nurmi. Kyse on valtioneuvoston äskettäin tekemästä päätöksestä, jolla haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen voimaantuloa lykättiin kahdella vuodella maaliskuun 15. päivään vuonna 2018.
Käytännössä lykkäys tarkoittaa Nurmen mukaan sitä, että liittymähalukkuutta osuuskuntaan ei löydy, eikä osuuskunnan jäsenmäärä kasvanut viime vuonna kuin yhdellä uudella. Osuuskunnassa on nyt 47 jäsentä, joista useimmilla on osuuskunnan vesijohto ja viemäri, joillakin pelkästään jompikumpi.
– Laitilan rautapitoinen pohjavesi kuitenkin tarkoittaa sitä, että vesiliittymiä kysytään jatkossakin varsinkin kuivina kesinä, Nurmi arvioi.
Osuuskunta pääsi viime vuoden lopulla sopimukseen Suontaassa jo puolen vuosisataa toimineen vesiosuuskunnan kanssa.

Ostopalvelusopimuksella se huolehtii Suontaan vesiosuuskunnan 12 jäsentalouden jätevesistä, jotka joulukuun loppupuolelta asti ovat kulkeneet puhdistettavaksi Laitilan verkoston kautta Uudenkaupungin Häpönniemen puhdistamolle.
Suontaan osuuskunnalle on vedetty myös vesijohto Pohjoiskulman verkostosta. Sillä varmistetaan vedensaanti, jos osuuskunnan oma kaivo kuivuu tai vedenottoon tulee muita häiriöitä.

 

Lue lisää 10.7. lehdestä