Jazzkukko-festivaali pyörähtää vauhtiin maanantaina

0
Kari Antila toimii Jazzkukko-festivaalin taiteellisena johtajana ja tuottajana.
Kari Antila toimii Jazzkukko-festivaalin taiteellisena johtajana ja tuottajana.

Laitilassa ensimmäistä kertaa järjestettävä jazz- ja rytmimusiikin tapahtuma Jazzkukko-festivaali pyörähtää vauhtiin maanantaina. Tapahtuman taiteellisena johtajana ja  tuottajana toimivalla Kari Antilalla on ollut viime viikot kädet täynnä töitä, mutta tunnelma on korkealla.

– Kova kiire on ollut ja miljoona asiaa pyörii päässä. Mutta semmoinen kutina on, että kyllä tästä varmaan mahtava festivaali tulee.
Kansainvälisen jazzkitarauran luonut Antila päätti järjestää entiseen kotikaupunkiinsa jazztapahtuman tultuaan valituksi viime vuonna Laitilan Vuoden kukoksi.
Antila on suunnitellut festivaalin viimeisen päälle ja ottanut huomioon senkin, että jazz musiikkina ei ole kaikille tuttua: maestro itse johdattelee jazzmusiikin maailmaan sekä viikon konsertteihin ja esiintyjiin ilmaisessa yleisötilaisuudessa Kustaa Hiekan lukutuvassa maanantaina.

Kukkojazz ei profiloidu pienenä kylätapahtumana, vaan pysyväksi tapahtumaksi suunniteltu festivaali on musiikillisesti iso tapahtuma.

Tapahtuman pääkonsertit ovat 7.8. Laitilan kaupungintalolla pidettävä Kari Antila ”The North Wind Quintetin” konsertti ja lauantaina torin ja kirkkopuiston alueella järjestettävä piknik-puistokonsertti.

 

Lue lisää 31.7. lehdestä