Kukko-oluet valloittamaan Yhdysvaltojen markkinoita

0
Toimitusjohtaja Rami Aarikan mukaan Kukko-olut aikoo valloittaa Pohjois-Amerikan. Kuva: Juhani Marttala
Toimitusjohtaja Rami Aarikan mukaan Kukko-olut aikoo valloittaa Pohjois-Amerikan. Kuva: Juhani Marttala

Laitilan wirvoitusjuomatehdas on solminut sopimuksen Kukko-oluiden maahantuonnista Yhdysvaltoihin. Kolme vuotta työstetty sopimus allekirjoitettiin pari viikkoa sitten Helsingissä tehtaan ja Teksasissa kotipaikkaansa pitävän Good Life Importsin kanssa.
– Parhaillaan on menossa tuotteiden lisenssointivaihe ja jos se sujuu odotetusti, ensimmäinen kontillinen oluita lähtee matkaan loppuvuodesta, kertoo wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.
Good Lifew Importsin takana ovat ennen Nokian markkinoinnissa toimineet suomalainen Mikko Mäkinen ja teksasilainen Jason Dyer, joka sairastaa keliakiaa. Suomessa asuessaan hänestä tuli gluteenittoman Kukko-oluen ystävä. Muutettuaan takaisin Yhdysvaltoihin hän ei löytänyt maultaan vastaavaa tuotetta paikallisista gluteenittomista oluista.
Vaikka sopimus kattaa oluen maahantuonnin Yhdysvaltojen kaikkiin osavaltioihin, on sitä tarkoitus markkinoida aluksi Teksasiin ja Kaliforniaan.

Pienpanimoiden rajaa nostettiin Suomessa 10:stä 15 miljoonaan litraan. Yhdysvalloissa puolestaan raja nousi 300:sta 600 miljoonaan litraan.
– Jos Kukko alkaa käydä kaupaksi, pitänee panimo siirtää sinne, Aarikka naurahtaa.
Nyt solmittu maahantuontisopimus on kaksivuotinen ja koskee pelkästään oluita. Ensi vuodeksi niiden myynti on budjetoitu varovaisesti 600 000 euroksi.