Laitilan alueelle lisää valkohäntäpeuran pyyntilupia

0
Viime kalenterivuonna Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella Laitilassa, Pyhärannassa ja Kodisjoella oli 83 hirvieläinonnettomuutta. Niistä suurin osa oli peura- ja kauriskolareita. Kuva Varhokyläntieltä. Kuva: Ville Juuti
Viime kalenterivuonna Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella Laitilassa, Pyhärannassa ja Kodisjoella oli 83 hirvieläinonnettomuutta. Niistä suurin osa oli peura- ja kauriskolareita. Kuva Varhokyläntieltä. Kuva: Ville Juuti

Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle Laitilaan, Pyhärantaan ja Kodisjoelle on myönnetty hirvieläinten metsästykseen tarvittavat tulevan kauden 2015–2016 pyyntiluvat. Peurajahti päättyy tammikuun viimeinen päivä 2016.

– Kokonaislukumäärä Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle on peuroja 440 kappaletta ja hirvissä enintään 67 aikuisia hirveä ja vasoja 68. Tämä tarkoittaa lupateknisesti 101 lupaa hirvelle, sillä yhdellä ison hirven luvalla saa ampua kaksi vasaa hirvissä ja peuroissa, Laitilan seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Pasi Vuorio muistuttaa.

Lue lisää 17.7.2015 lehdestä