Laitilan Reko

0

Vihdoin on Laitilassakin alkanut Reko-lähiruokarinki toimia. Tapaamisia on tällä hetkellä kerran viikossa perjantaisin, Agrimarketin parkkipaikalla. Lasten kanssa käytiin ostamassa suoraan tuottajilta (niin huippua!) mansikoita, herneitä, leipää ja vuohenmaito-toffeeta. On ihan omanalaisensa elämys ostaa ruokaa auton takakontista, juuri siltä ihmiseltä joka sen on itse kasvattanut/tehnyt. Voittaa kauppareissut mennentullen!

Lapsista on jännää jonottaa ruokajonossa, ja katsella mitä kukin ostaa. Mansikat tietysti sai aikaan riemunkiljahduksia, ja niitä syötiin pari päivää hyvin tehokkaasti. Toffeekin loppui parissa päivässä, niin hyvää se oli. Minulla on laktoosi-intoleranssi, ja maitotuotteiden kanssa joudun olemaan hyvin varovainen, vuohenmaito kuitenkin sopii minulle, eikä siitä tule oireita.

Metsässä mansikat alkavat olla valmiita. Harmi vaan, etten tiedä yhtään paikkaa mistä metsämansikoita voisi kerätä ihan pakkaseen asti. Edes nyt, vaikka sato tuntuu olevan runsas. Se mitä onnistutaan löytämään menee suoraan heinästä suuhun. Kasvimaaltakin lapset löysivät jo yhden kokonaan punaisen mansikan! Mustikoitakin alkaa löytyä. Vielä ei olla kerätty enempää, lapset vaan naposteltavaksi.

Päivät ovat olleet sateisia ja melko viileitäkin. Aurinko saisi viellä helliä puukasaa hetken, niin voisi alkaa heitellä klapeja suojaan. Yksi vuoden tärkein homma on sitten hoidettu, kun puut ovat sisällä.

Perjantaina taas Reko, ja sitä odotellessa seurataan mansikoiden kypsymistä. Saatetaan nostaa jo ensimmäiset omat perunat maasta! Yksi kesän kohokohdista sekin!

Hilla