Valtatie valaistaan ja Uudenkaupungintie päällystetään

0
Laitila-Uusikaupunki tie päällystetään elokuussa.
Laitila-Uusikaupunki tie päällystetään elokuussa.

Valtatie kahdeksan parantaminen Turku–Pori-välillä on hyvässä vauhdissa. Alkuvuodesta 2014 alkanut urakka pitää sisällään Raision ja Nousiaisten välisen tieosuuden muuttamisen moottoritieksi, Porissa Isomäen sillan rakentamisen ja Laitilan keskustan molemminpuolisen valaistuksen.
Valtatie kahdeksan osuudelle Mynämäki–Pyhäranta rakennetaan tievalaistus. Osa tiestä on jo valaistu ja nyt myös pimeät kohdat saavat tievalaistuksen vuosien 2016–2017 aikana.

Laitila–Uusikaupunki-välisen tien päällystystyöt alkavat elokuun alussa. Urakka kestää kaiken kaikkiaan noin kuukauden, kun merkintätyöt lasketaan mukaan. Itse päällystystyö kestää kolmisen viikkoa.

Parhaillaan tiellä parannetaan esimerkiksi levikkeitä ja bussikatoksia päällystämistä varten. Tielle rakennetaan leveä keskikaista. Samanlainen on ajettaessa 8-tietä Laitilasta pohjoiseen. Kyseessä on kaksi keskiviivaa, joiden välissä on noin metrin verran tilaa ja täristysviivoja.