Jazzkukko sai loistavan startin

0
Erkki Välilä, Kari Antila ja Eduardo Belo saivat jazzkuumeen nousemaan Laitilan torilla.
Erkki Välilä, Kari Antila ja Eduardo Belo saivat jazzkuumeen nousemaan Laitilan torilla.

Tori oli täynnä väkeä Laitilan uuden Jazzkukko-festivaalin ensimmäisessä konsertissa. Lavalla nähtiin kaksi eri kokoonpanoa, jotka soittivat kesäiseen elokuun iltaan hyvää tuulta, svengiä ja musiikin iloa.
Lassi Kouvon Qaurtetin vieraana soittanut saksofonisti Erkki “Eki” Välilä on festivaalin kunniavieras. 76 vuotta täyttävä muusikko on virtaa täynnä.
– Tämähän meni aika hyvin, eikö, Välillä kysyi kuulijoilta ja sai raikuvat aplodit.
Välilä aloitti keikkailun jo 11-vuotiaana ja 70-vuotispäiviinsä mennessä hän oli ehtinyt soittaa elämänsä aikana jo noin 8000 keikkaa.
Kimmo Gröhn & Portterin vartijat -yhtye  – Kimmo Gröhn (laulu ja kitara), O-P Kankimäki (kontrabasso), ja Juha Salminen (rummut) – tunnelmoi lavalla legendaarisen Cole Porterin musiikilla.  Salmiselle keikka oli erityisen mieluinen, sillä hän on kotoisin Laitilasta.
Jazzkukkofestuvaalin pääkonsertti on tänään Laitilan kaupungintalolla järjestettävä Kari Antila The North Wind Quintetin konsertti. Huomenna lauantaina festivaali jatkuu Laitilan keskustassa järejstettävässä piknik-konsertissa.
Tarkempi festivaaliohjelma löytyy osoitteesta www.jazzkukko.fi

 

Lue lisää 11.8.2015 lehdestä