Jazzkukossa paikallisia artisteja ja performanssi sunnuntaina

0
Marko Laihisen (vas.), Leena Ritva Koskisen ja Henri Aitakarin Red Chair Jazz -kokonaistaideteos yhdistää musiikkia, videotaidetta ja performanssia.
Marko Laihisen (vas.), Leena Ritva Koskisen ja Henri Aitakarin Red Chair Jazz -kokonaistaideteos yhdistää musiikkia, videotaidetta ja performanssia.

Sunnuntaina Jazzkukko-festivaali antaa tilaa paikallisille artisteille ja taiteilijoille. Ohjelmaan kuuluu tänä vuonna kaksi konserttia. Kustaa Hiekan lukutuvan konsertissa estradille astuu laitilalainen laulaja- lauluntekijä Sauli Soini.
Viime vuosina laulaminen ja omien laulujen tekeminen on tullut hänelle yhä tärkeämmäksi. Jazzkukko-konsertti on osa keväällä 2015 ilmestyneen Elämäni valo -levyn julkaisukiertuetta. Levyn musiikki on folk-iskelmää ja levyllä käytetyt soittimet ovat kauttaaltaan akustisia.
Soinin laulut kertovat katoamattomista aiheista: lauluja kaipuusta, ihastumisesta ja rakkauden ikiaikaisuudesta.
Lukutuvalla nähdään myös Red Chair Jazz -kokonaistaideteos. Se yhdistää musiikkia, videotaidetta ja fyysistä performanssia. Teoksen valmistelu lähti liikkeelle, kun Marko Laihinen ja Henri Aitakari alkoivat alkuvuodesta säveltää musiikkiesitystä Jazzkukkoon. Laihinen ja Aitakari ovat musisoineet yhdessä pitkään, etenkin 90-luvulla he esiintyivät taajaan Kokeelliset Uuspelimannit –nimellä.
Pian Red Chair Jazz alkoi kuitenkin elää omaa elämäänsä, kun performanssitaiteilija Leena Ritva Koskinen innostui ideasta ja samalla Laihisen videotaiteen ja aforistiikan osaamista haluttiin hyödyntää yhtenä esityksen osana.

 

Lue lisää 7.8.2015 lehdestä