Kenestä uusi Mr. tai Mrs. Rinkeplumma?

0

On jälleen aika ehdottaa vuoden Mr. tai Mrs. Rinkeplummaa eli avuliasta laitilalaista. Mr. tai Ms. Rinkeplumma kruunataan kukkaseppeleellä Hullun Kukon markkinoilla 29. elokuuta. Hän saa muistokseen myös kunniakirjan.
Kysymyksessä on avuliaalle ja ystävälliselle, ja eri tapahtumien tai muun toiminnan takana toimivalle laitilalaiselle myönnettävä kunnianimi. Yleisöllä on ollut mahdollisuus tehdä ehdotuksia sopivasta henkilöstä tai henkilöistä.
– Tarkoitus on, että huomattaisiin nekin, jotka eivät pidä melua itsestään, Poukan talon emäntä Lea Koskinen kertoo.
Kunnianimen voi saada kuka tahansa laitilalainen, joten sen saajaksi voi ehdottaa omaa naapuriaan, ystäväänsä tai sukulaistaan.
Mr. ja Ms. Rinkeplumma valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Silloin arvonimen saivat Anneli ja Pentti Nordman, jotka osallistuivat aina innolla talkoisiin esimerkiksi pitämällä huolta rinkeplummapellosta.
Edellisvuonna tittelin sai Kirsti Pärkö Laitilan-Pyhärannan 4H-yhdistyksestä ja viime vuonna monitoimimies Asko Laine.
Vuonna 2012 Miss Rinkeplummaksi valittiin paikallisen perinteen tuntija, emäntä Kaarina Rantanen.
Jos sinä tunnet jonkun ihmisen, joka on aina ystävällinen ja valmis auttamaan, ilmianna hänet Lea Koskiselle joko puhelimitse 040 5673 709 tai poikkeamalla Poukan talolle.
– Valinta Miss Rinkeplummaksi oli minulle itselleni aikoinaan todellinen, mutta samalla mieluinen yllätys. Toivon, että tämä perinne jatkuu ja ihmiset ehdottavat tittelin saajia ahkerasti tänäkin vuonna, totesi Kirsti Pärkö.