Laitilan urkuja juhlitaan sunnuntaina

0
Laitilan kanttori Stephan Evans soittaa 40-vuotiaita urkuja juhlakonsertissa.
Laitilan kanttori Stephan Evans soittaa 40-vuotiaita urkuja juhlakonsertissa.

Sunnuntaina Laitilan kirkossa on urkujen 40-vuotisjuhlakonsertti.
Tulevana sunnuntaina Laitilan kanttori Stephan Evans soittaa samoja kappaleita kuin diplomiurkuri Eero Hartikainen soitti vihkiäiskonsertissa eli  Buxtehuden preludi ja fuuga d-molli, Bachin preludi ja fuuga d-molli (doorinen) ja Guilainin sarjan.

Romantiikan osastolta kuullaan Mendelssohn ensimmäinen urkusonaatti f-molli, Guilmant’in Uskonnollinen marssi, joka pohjautuu Händelin joululauluun ”Riemuita saa” ja Brewerin Sankarimarssi, jota usein käytetään häämarssina. Koska tanskalainen säveltäjä Carl Nielsen syntyi 150 vuotta sitten, Evans soittaa hänen Chaconnen, jota harvoin kuullaan uruissa soitettuna. Sokeri pohjana on Evansin oma improvisaatio kalantilaisesta virrestä 334 ja elokuvamusiikkina tunnettuna Pirates of the Caribbean.

Konsertin juontaa Seppo Korkka. Konsertti alkaa kello 15 ja sinne on vapaa pääsy.

 

Lue lisää 14.8.2015 lehdestä