Mökkeily jatkuu venetsialaisten jälkeenkin

0

Kesä tuo Laitilaan ja Pyhärantaan paljon vapaa-ajan asukkaita. Laitilan lukuisat järvet ja Pyhärannan merimaisemat muodostavat upeat puitteet vapaa-ajan asumiseen. Myös kuivan maan mökit kiinnostavat kaupunkilaisia, jotka nauttivat maaseudun rauhasta. Elokuun tuulessa lainehtivat viljapellot korvaavat monille järvimaiseman ja aaltojen liplatuksen.
Huomenna mökeillä vietetään venetsialaisia. Tänä vuonna kesäkauden päättäjäiset tulevat monien mielestä liian nopeasti, sillä juurihan kesä vasta pääsi säiden puolesta kunnolla alkamaan. Nykyään venetsialaiset eivät enää merkitse jäähyväisiä mökkikaudelle. Vapaa-ajan asunnoilla on sähköt ja muut mukavuudet ja niissä vietetään aikaa ympäri vuoden.
Mökkikauden pitkittyminen on tervetullut asia myös paikkakunnan liike-elämälle, sillä pitkiä aikoja kesäkodissaan viihtyvät perheet käyttävät aktiivisesti paikkakunnan palveluja.
Vaikka mökkeilykausi jatkuu, elokuun viimeinen lauantai on vääjäämättä eräänlainen taitekohta vuoden kierrossa. Kesän päättymiseen liittyy tietynlaista haikeutta, mutta myös uuden odotusta. Yksi kesä on takana, mutta onneksi muistot ovat tallella. Laitilan Sanomien kuvakisassa teemana oli tänä vuonna Kesä on yhtä juhlaa. Kuvaajat ovat lähestyneet aihetta monesta näkökulmasta ja omaa suosikkiaan voi huomenna käydä äänestämässä Hullun kukon torilla.
Laitilan torilla on huomenna myös mielenkiintoinen vanhojen valokuvien huutokauppa. Laitilan Sanomien 90-vuotisjuhlavuoden  valokuvanäyttelyn kuvat ovat myynnissä ja tuotto menee paikallisten nuorten hyväksi.
Tervetuloa huutokauppaan ja  tapaamaan lehdentekijöitä. Nähdään torilla!