Motoristi kaahasi poliisia karkuun Laitilassa

0

Uusikaupunkilainen mies pakeni poliisia Laitilassa maanantaina päivällä yhden aikaan. Moottoripyöräpoliisi ajoi Laitilasta Euran suuntaan, kun häntä tuli vastaan Kivijärven kohdalla moottoripyöräilijä, joka ajoi 175 kilometriä tunnissa. Tiellä oli sillä kohtaa 100 km/h rajoitus. Moottoripyöräpoliisi kääntyi vastaantulleen pyörän perään ja kytki hälytys- ja pysäytysvalot päälle.
Suontaan kohdalla ollut poliisipartio antoi myös moottoripyörälle pysähtymiskäskys, mutta pyörä jatkoi matkaa Laitilan suuntaan.
Padontien kohdalla ollut poliisipartion auto yritti hidastaa taakseen tulleen moottoripyörän vauthia, jolloin motoristi yritti kääntyä vasemmalle Leinmäen suuntaan. Kun poliisipartio esti kääntymisen, motoristi ohitti poliisiauton oikealta ja jatkoi taas Laitilan suuntaan.
Tässä vaiheessa poliisimoottoripyörällä liikkeellä ollut poliisi saavutti pakenevan moottoripyöräilijän ja mittasi sille parhaimmillaan noin 225 km/h nopeuden. Lähellä Laitilaa moottoripyöräiljä joutui hiljentämään edellä ajaneen auton vuoksi, jolloin poliisimoottoripyörä ajoi sen rinnalle antaen pysähtymiskäskyn. Tällä kertaa mies totteli käskyä. Moottoripyörän kuljettajaksi paljastunut uusikaupunkilainen mies oli aiemmin päivällä menettänyt ajo-oikeutensa, joten häntä epäillään nyt törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi miestä epäillään myös poliisin antaman pysähtymismerkin noudattamatta jättämisestä.