Vaikuttajakoulu auttaa nuoria politiikan huipulle

0

Varsinais-Suomen liitto järjestää nuorille vaikuttajakoulun. Sen ajatuksena on koota yhteen poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria ja antaa heille eväitä lähteä politiikkaan. Koulu pitäisi sisällään luentoja, tutustumiskäyntejä ja esiintymiskoulutusta. Koulutuksen koordinoinnista vastaavat maakuntajohtaja Kari Häkämies ja edunvalvontajohtaja Lauri Pulmunen.
Idea vaikuttajakoulun perustamisesta tuli siitä, että poliittinen toiminta ei ole enää nuorten keskuudessa niin suosittua kuin ennen. Kuitenkin yhteiskunnallinen vaikuttaminen tulee ainakin lähitulevaisuudessa tapahtumaan poliittisten puolueiden kautta. Tästä syystä on tärkeä saada nuoria innostumaan politiikasta.
– Varsinais-Suomen kannalta on elintärkeää, että maakuntamme henkilöitä toimii jatkossakin keskeisillä vaikuttamisen paikoilla, kuten eduskunnassa ja ministeriöissä. Sitä kehitystä haluamme tukea perustamalla vaikuttajakoulun tulevaisuuden lupauksille, Häkämies analysoi.
Tarkoitus olisi koota 15–20 nuoren joukko, johon voi kuulua myös puolueisiin kuulumattomia nuoria. Tavoitteena on, että vaikuttajakoulu aloittaisi toimintansa alkuvuodesta 2016.