Venetsialaisten ilotulituksista ei tarvitse tehdä ilmoitusta

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta käytettäessä yleisesti myyntiin hyväksyttyjä ilotulitteita Venetsialaisten aikana. Poikkeus koskee ainoastaan Varsinais-Suomen aluetta. Ilotulitteita saa ampua lauantaina 29.8. kello 18–24.
Ilmoitusvapautus ei kuitenkaan koske taajama-alueita. Niissä ei saa ampua ilotulitteita ilman pelastusviranomaisen lupaa. Ilotuliteilmoitus on tehtävä kirjallisesti viimeistään viittä vuorokkautta ennen aiottua käyttöaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ilmoitus on jätettävä maanantaina 24.8.
Pelastuslaitos tekee vastaanotetuista ilmoituksista erilliset päätökset. Ilotulitelupia ei myönnetä ollenkaan muun muassa Uudenkaupungin taajama-alueelle eli keskusta-alueen lisäksi ilotulitevapaaseen alueeseen kuuluvat Pakkahuoneenranta, Rantakatu, Vakka-Suomenkatu, Ajurinkuja, Myllyrinne, Myllykatu, Viikaistenkatu, Mäyhälänkatu, Merimiehenkatu, Pietolankatu, Kaarikatu ja Vekarantie.
Muutoin ilotulitteiden käyttö ilman erillistä ilmoitusta pelastusviranomaiselle on sallittua ainoastaan joulukuun 31. päivän kello 18 ja tammikuun 1. päivän kello 2 välisenä aikana.