Asmo Vuorenpää SM-hopealle Pöytyällä

0

SM suunnistusLaitilan Jyskeen Asmo Vuorenpää ylsi tiukassa taistossa H45-sarjan suunnistuksen hopeamitalille kakkosryhmän SM-rasteilla Pöytyän metsissä sunnuntaina. Mies on huippukilpailusta toiseen takuuvarma rastien etsijä sarjassaan.
Samaan aikaan pitkien matkojen ykkösryhmässä Raaseporin Tenholassa Uudenkaupungin Enni Jalava (TuS) voitti selvällä erolla D18-sarjan mestaruuden. Se oli hänelle uran toinen SM-kulta. Muut täkäläiset eivät menestyneet, kun Markku Elokin (AngA) juoksi vain B-finaalissa.
Pöytyällä Jyskeen Asmo Vuorenpää oli jo lauantain karsinnan kärjessä tasa-ajalla Angelniemen Timo Parttimaan kanssa. Pyhän finaalin 10,5 kilometriä kulki myös lentävin askelin. Jopa 20-rastisen radan loppupuolella tulleet pari puolen minuutin pummia pudottivat 32 sekunnin erolla SM-hopealle.
Voittajaksi 48 miehen joukossa kellotettiin Paraisten Sören Nymalm. Samassa H45-sarjassa Jyskeen Juha-Matti Suominen oli 34. tilalla.
H50-sarjan A-finaalissa Jyskeen Jussi Elo oli 31. tilalla ja Jyrki Lammila 40. tilalla. H55-sarjassa Hinnerjoen Simo Valtonen oli 19. tilalla ja  Vakka-Rastin Matti Salonen 33. tilalla. Muut Laitilan seudun miehet joutuivat tyytymään B-finaaleihin.
Kaikissa naisten sarjoissa suunnistettiin suoraan loppukilpailut. Paikallisista ainoa palkinnoille eli plaketille viidenneksi yltänyt oli D65-sarjan pyhärantalainen Helena Mannervesi Paimion Rastin väreissä.
Keväällä D65-sarjan keskimatkojen SM-hopean kuitannut Vakka-Rastin Maija Verha oli 46 osallistujan joukossa nyt yhdeksäs. D35-sarjassa Kodisjoen Kaikun Hanna Uusikartano suunnisti 22. tilalle ja D50-sarjassa VaRa:n Päivi Miettinen 48. tilalle.
Kakkosryhmän kilpailuun Pöytyällä osallistui 22 sarjassa noin 1100 yli 35-vuotiasta kilpailijaa. SM-kilpailut jatkuvat kolmena syyskuisena viikonloppuna pyöräsuunnistuksella, sprintillä, viesteillä ja yörasteilla.

Teksti ja kuvat: Veijo Viitanen