Garpintiellä ei ole poltettu patjoja

1
Laitilan turvapaikanhakijoista liikkuu huhuja, jotka eivät pidä paikkaansa.
Laitilan turvapaikanhakijoista liikkuu huhuja, jotka eivät pidä paikkaansa.

Laitilassa liikkuu perättömiä huhuja Asuntohotelli Hartikkalaan majoittautuneista turvapaikanhakijoista. Kaupungilla ja Facebookissa kerrotaan muun muassa, että turvapaikanhakijat olisivat polttaneet patjoja Garpintiellä. Tämä ei päivystävän palomestarin Marko Ahtikiven mukaan pidä paikkaansa.
Garpintien asuntohotelli on työllistänyt palokuntaa viime aikoina runsaastikin, mutta kyseessä on joka kerta ollut automaattihälytys.
– Olemme käyneet siellä automaattisten hälytysten takia kahdeksan kertaa viikon sisällä. Hälyttimet ovat lauenneet muun muassa ruuanlaiton tai suihkusta tulleen vesihöyryn takia. Siellä ei ole missään vaiheessa ollut tulipaloa, Ahtikivi kertoo.

Tyttöjä ei ole ahdisteltu

Toisen huhun mukaan tyttöä tai tyttöjä olisi ahdisteltu Laitilassa. Uudenkaupungin poliisilaitokselta kerrotaan, ettei poliisille ole tehty yhtään ilmoitusta ahdistelusta tai raiskauksesta.
Laitilan kaupungin järjestämässä infotilaisuudessa laitilalaisia neuvottiin ottamaan yhteyttä viranomaisiin, mikäli ahdistelutapauksia ilmenee.
– Jos olonsa tuntee uhatuksi, yhteys otetaan poliisiin, Turun Pansion vastaanottokeskuksen johtaja Jaana Sikiö ohjeisti (Laitilan Sanomat 8.9.).

Ilmaisia uimalippuja ei ole

Suomen Punaisen Ristin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kumoaa myös sen huhun, jonka mukaan turvapaikanhakijoille annettaisiin ilmaisia lippuja uimahalliin tai kuntosalille.

– Minulta on kysytty, maksaako SPR turvapaikanhakijoille uimahalli- ja kuntosalilippuja. Ei maksa. Annamme vastaanottorahaa 316,07 euroa. Summa on laissa määritelty. Ihmiset voivat itse päättää, mihin se käyttävät, Heikkinen kertoo.

Lue lisää 18.9.2015 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä’ uutisointia! Lisää faktatietoa tarvittaisiin kaikkiin lehtiin huhuja kumoamaan. Jatkakaa samaan tapaan!

Kommenttien lisääminen on estetty.