Kausi päättyy Krouvinummella viikonloppuna

0
Viikonloppuna kilpailee muun muassa Vakka-Suomen Moottorikerhoa edustava lapsikuljettaja Jasper Järnberg (576).
Viikonloppuna kilpailee muun muassa Vakka-Suomen Moottorikerhoa edustava lapsikuljettaja Jasper Järnberg (576).

Turun Seudun Moottoriurheilijat (TSMU) järjestää yhteistyössä Vakka-Suomen Moottorikerhon  (V-SMK) kanssa motocrosskauden viimeisen kilpailun Laitilan Krouvinummella viikonloppuna. Sunnuntaina lapset sekä veteraanit mittelevät tahoillaan kolmihenkisten joukkueiden paremmuudesta.
Laitilan rata oli jäädä vaille kansallista kilpailua, kun yli kahden vuosikymmenen perinteen omannutta West Crossia ei järjestetty keväällä. TSMU päätyi kuitenkin pikavauhdilla järjestämään kilpailuviikonlopun lainaradalla näin syyskuun loppuun.
Krouvinummen motocrossradalla kilpaillaan lauantaina kahdessa lasten luokassa ikäryhmissä 7–11- ja 10–15-vuotiaat, joissa ajetaan 65-kuutioisilla pyörillä MX65-luokassa ja 85-kuutioisilla MXC-luokassa. Lauantaihin sisältyy myös vähintään 125-kuutioisilla pyörillä ajettavat alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan ja niin sanottu aikuisharrastajien lähdöt.
Mukana veteraanien joukkuekilpailu
65-kuutioisilla pyörillä ajettiin ensimmäinen kerhojoukkuekilpailu viime vuonna Turun Moottorikerhon toimesta Honkajoella. Nyt sunnuntaina perinne saa jatkoa Laitilassa hieman muutetuin säännöin. Samana päivänä kilpaillaan ensimmäistä kertaa veteraanien joukkuekilpailu. Veteraaneissa alaikäraja on 35 vuotta.
V-SMK:ta kilpailussa edustavat MX65-luokassa Jasper Järnberg ja veteraanien joukkuekilpailussa Veikko Niemisen johtamana kolmikko Eero Hyvärinen, Pekka Muurinen ja Tapio Mattila. Yhteensä kuljettajia on viikonloppuna radalla pari sataa.
Kilpailu alkaa lauantaina kello 11 ja sunnuntaina kello 12. Kilpailu on yleisölle maksuton.