Kiveinen ajoi kolmanneksi Raumalla

0

Viikko sitten sunnuntaina, ainoastaan päivä Laitilan jokkis-kisojen jälkeen, Rauman Koivuniemellä ajettiin Syys-JM jokamiesluokan autokilpailu. Vakka-Suomen Urheiluautoilijoiden (V-SUA) edustajia oli runsaasti mukana.
V-SUA: n Jere Kiveinen teki seuran parhaan tuloksen. Kiveinen saavutti tiensä A-finaaliin pitkän ja vaikeuksiakin sisältäneen ajokaavion kautta. Ensimmäisessä lähdössä auto sammui radalle, joten toisessa lähdössä uhkasi tippuminen kisasta. Taistellen ja jopa onnekkaasti Kiveinen sai jatkopaikan.
Seuraavan lähdön hän voitti, ja sai paikan A-finaaliin. Päivän päälähtö oli todella kovaa taistelua, ja sijoitukset vaihtelivat usein. Kiveinen pääsi maaliin hienosti kolmantena.
V-SUA:n Teijo Ylismäki teki kuitenkin päivän kovimman ajosuorituksen. Ensimmäisessä lähdössä hän oli kolmas. Seuraavassa lähdössä Ylismäki voitti, mikä tarjosi paikan sijoituslähtöihin. Ylismäki nousi voitollaan C-finaaliin, jonka hän voitti ja jatkoi B-finaaliin kautta A-finaaliin. Se oli kova suoritus autolta ja kuljettajalta. Lähdöt tulivat heti edellisen jälkeen. Lopulta Ylismäki oli A-finaalissa maalissa viidentenä.
Juha Pere sijoittui B-finaalin neljänneksi. Santeri Pilpolan matka jäi hyvästä autosta ja rohkeista ajolinjoista huolimatta sijoituserään. Pekka Vallamo kuljetti Rantapereen lainavolvoa näyttävästi ja tuloksellisesti muutaman lähdön.
Frans Rantapereen Volvo sai päivän aikana kovaa kyytiä useammalta kuljettajalta. Rantapere kuitenkin itse aloittaa hienosti. Etuveto/kardaani luokassa hän voitti kaksi ensimmäistä lähtöään, ja pääsi suoraan A-finaaliin. Hienon suorituksen jälkeen Rantapere tuli kolmantena maaliin.
Naistenluokassa Miia Pere voitti aluksi helpon näköisesti, mutta A-finaalissa lähtö epäonnistui ja tuloksena oli kuudes sija.