Kiveinen ja Pyysalo paikallisista parhaat

0
Ville Pyysalo edustaa Vakka-Suomen Urheiluautoilijoita.
Ville Pyysalo edustaa Vakka-Suomen Urheiluautoilijoita.

Vakka-Suomen Urheiluautoilijat järjestivät jo perinteeksi muodostuneen jokamiesluokan autokilpailun Laitilan Krouvinummen radalla lauantaina. Kilpailu sai jälleen hyvän vastaanoton, niin kilpailijoiden kuin myös yleisön osalta.
Kilpailuun osallistui myös Vakka-Suomen Urheiluautoilijoiden (V-SUA) edustajia. Naisten luokan voitti Laitilan oma tyttö, Miia Pere. Hän voitti kaikki ajetut lähtönsä, myös A-finaalin. Oman seuran Nina Ylismäki sijoittui A-finaalin kolmanneksi.
Etuveto- ja kardaaniluokassa nähtiin kuitenkin päivän parhaimmat taistelut voitosta. Paras oli V-SUA:n Ville Pyysalo, jonka taitavat ja rohkeat ajolinjat saivat yleisönkin välillä haukkomaan henkeä.
Pyysalo taisteli itsensä pitkän ajokaavion kautta B-finaaliin voittaen sen ja siirtyi päivän päälähtöön luokassaan. A-finaalikin oli kovaa taistoa, mutta senkin Pyysalo mahtavalla ajosuorituksellaan voitti. Tämä oli yleisölle jokkista parhaimmillaan ja Pyysalolle ansaittu voitto. A-finaalissa mukana myös Frans Rantapere ja Samu Lehtonen.
Senioriluokan A-finaliin pääsivät V-SUA:n Esko Suominen ja Mika Kiveinen. Teijo Ylismäki teki hyvän suorituksen, ja voitti B-finaalin, ja olisi noussut A-finaaliin, mutta varikkoalueelle mennessä moottorista kuuluu ilkeä poksahdus. Moottori sanoi sopimuksensa irti ja sitä kautta Ylismäki joutui sanomaan hyvästit A-finaalille.
Kiveinen johti A-finaalissa hyvällä ajolla kaksi kierrosta, mutta pieni ajovirhe kostautui rankasti, ja kanssakilpailijat käyttivät tilanteen hyväkseen. Kiveinen jäi neljänneksi. Esko Suominen ajoi kolmantena maaliin.
Jere Kiveiselle yleisen
luokan kolmas sija
Yleisessä luokassa V-SUA:lla oli runsas osanottajajoukko eli noin kaksikymmentä kilpailijaa. Finaaleihin pääsivät Martti Ylismäki, Ville Pyysalo, Teemu Lehtonen, Frans Rantapere, Pekka Vallamo ja Jere Kiveinen.
Parhaimman ajosuorituksen tekee Kiveinen voittaen ensimmäisen lähtönsä ja päästen siitä kaavion kautta C-finaliin. Kiveinen voitti C- ja B-finaalin päästen lopulta A-finaaliin. Kova ja pitkä tie vei miehen ansaitusti päivän päälähtöön. Lopullisena sijoituksena hieno kolmas sija.
Luokan voittaa Anssi Korpela. Vallamon hyväkulkuinen auto kaatui ensimmäiseen kurviin.
Pyysalon toinen sija yleisen luokan C-finaalissa on takavetoisella autolla saavutuksena huomionarvoinen.