Pöljä päivä tuli Krista Uusi-Kinnalalle

0

Savonlinnasta Krista Uusi-Kinnalalle 19-vuotiaiden suomenmestaruuskisoista kotiintuomisina ollut kiekon kakkossija poiki laitilalaiselle edustusoikeuden Pohjoismaiseen nelimaaotteluun elokuun viimeisenä viikonlopuna.
Espoon Leppävaaran stadionilla hyvissä olosuhteissa käydyissä mittelöissä  ja ”limpunheittäjättärien” linkoilussa tapahtumat soljuivat neljännelle kierrokselle asti melko rauhallisissa merkeissä. Viidenteen heittoonsa Vaimaron kiekkonainen lähti maaottelun lajivalmentajan Kimmo Kinnusen ihmetykseksi rennosti tyylillä. Tulos oli Kristalle uusi komea ennätys 47,85 metriä. Kaari tiesi paitsi parannusta 1,01 metriä jyskeläisen ennätykseen. Sillä hetkellä heitto merkitsi myös nousua kisan kakkospaikalta johtoon.
Kuudennella ja viimeisellä kierroksella, johon Krista lähti kaikki peliin -mentaliteetilla, tekeminen tuotti kilpailupöytäkirjaan hylätty-merkinnän. Kakkoseksi pudonnut Tanskan Lisa Brix Pedersen otti tilausuudesta vaarin ja sinkautti kaaren 48,92 metriä parantaen näin tulostaan yli kaksi metriä. Kisan kolmanneksi jätettiin Suomen mestari Vilma Paakkala, joka ei saanut kotikonnuillaan heittoaan kunnolla kulkemaan. Hän joutui tyytymään noteeraukseen 47,10 metriä, joka tuli viimeiseltä kierrokselta.
Naisten maaottelu päättyi Norjan niukkaan voittoon 188 pisteellä Suomen kiilatessa kakkoseksi 186 pisteellä.