Soijatehdas vaihtoi nimensä

0

Aiemmin Suomen Soijanjalostus Oy:na tunnettu Nordic Soya Oy aiemmin on heinäkuussa toteutuneella kaupalla ostanut Uudessakaupungissa sijaitsevan, entisen Finnprotein Oy:n soijanjalostamon. Yhtiön nimenvaihdos liittyy yhtiön kansainväliseen toimintaympäristöön.
Täydessä kapasiteetissaan tehdas prosessoi vuosittain yli 200 000 tonnia soijapapua, joka tekee siitä EU:n suurimman täyden mittakaavan monivaiheisen soijanjalostamon. Nordic Soyan päätuotteita ovat soijaproteiinikonsentraatti (SPC) ja soijarouhe (rehulaatu) ja elintarvikelaatuinen soijaöljy.
– Ajanmukainen, käytännössä täysin uusi tuotantolaitos tarjoa Nordic Soyalle erinomaisen lähtökohdan tarjota laadukkaita tuotteita kysyntää vastaavasti kotimaassa, pohjoisessa Euroopassa ja sen ulkopuolellakin. Aloitamme liiketoiminnan uuteen markkinatilanteeseen sopeutetulla kaupallisella strategialla, joka tuo merkittävää lisäarvoa alueemme avainasiakkaille, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Kim Kronstedt.
– Toinen vahvuus on henkilöstömme kokemuksellaan ja markkinatuntemuksellaan.
Meneillään olevan henkilöstön rekrytoinnin, koulutuksen ja laitoksen käynnistysvalmistelujen jälkeen tuotanto alkaa suunnitelman mukaisesti ensi vuoden alkupuolella.